AKTUELNO

Nagradna igra počela je danas, a Vlada Srbije je donela odluku da učešće bude besplatno. Pogledajte sva pravila i obratite pažnju na grešku koju ne smete da napravite

Veliko interesovanje kod građana izazvala je nagradna igra koju je organizovala Vlada Srbije "Uzmi račun i pobedi". Potrebnoi je sakupiti 10 fiskalnih računa ili slipova od kreditnih kartica i poslati u specijalno izrađenoj koverti za ovu priliku.

Provbitno je bilo dogovoreno da će se koverte deliti besplatno, a da će se poštarina plaćati po ceni od 23 dinara.

PRAVILA NAGRADNE IGRE

Svi građani koji sakupe minimum 10 fiskalnih računa ili slipova kreditnih kartica u minimalnoj vrednosti od 100 dinara mogu učestvovati u nagradnoj igri Vlade Srbije "Uzmi račun i pobedi".Račune ili slipove kreditnih kartica ubacujete u specijalne koverte koje su izrađenje samo za ovu nagradnu igu i nalaze se u poštama.Ono što je veoma bitno jeste da ne smete u koverti mešati fiskalne račune i slipove kreditnih kartica. Ukoliko to uradite, bićete diskvalifikovani.Najstariji račun, koji se može naći u koverti, jeste od 1. januara ove godine. Krajnji rok za slanje koverata je 1. april, a prvo izvlačenje je 12. marta.

Međutim, juče je Vlada Srbije odlučila da celokupna procedura oko slanja koverti za nagradnu igru bude besplatna.

Odmah su se javili građani koji su ranije kupili markice i za ovu svrhu potrošili deo novca. Kako nam je rečeno iz pošte, oni će moći da podnesu zahtev za vraćanje novca.

- Bila sam u pošti da podignem penziju i rešila sam da uzmem koverat i kupim markicu. Naplatili su mi 23 dinara, a danas vidim da je besplatno - rekla nam je D. M, penzionerka iz Zemuna.

Foto: Tanjug

U Bajinoj Bašti je takođe bilo primedbi.

- Stajao sam u redu u pošti kada sam video da naplaćuju markice po ceni 23 dinara. Interesuje me da li će sada taj novac biti vraćen - istakao je L. P. (53).

U Pošti Srbije za Pink.rs potvrdili su da svi koji su platili poštanske markice mogu da podnesu zahtev za povraćaj novca.

NAGRADNI FOND

5 stanova3 putovanja u Njujork za dve osobe 5 putovanja u Pariz za dve osobe 4 putovanja na Staru planinu za dve osobe 4 putovanja na Zlatibor za dve osobe20 veš-mašina20 mašina za sudove40 frižidera20 televizora20 tableta20 mobilnih telefona20 laptopova20 mikrotalasnih peći   20 automobila

- Korisnici koji su u pošti preuzeli namenski koverat i tom prilikom kupili poštansku marku, imaju pravo da na šalteru pošte podnesu reklamaciju/zahtev za vraćanje novca. Pošta Srbije će svaki pojedinačni zahtev posebno razmotriti, a po osnovu pozitivno rešene reklamacije, novac isplatiti poštanskom uputnicom na adresi ili uplatom na tekući račun korisnika, u zavisnosti od opredeljenja korisnika - rekao je za portal Pink.rs portparol pošte Vladan Đakovački.

Foto: Tanjug

On je dodao da su sve pošte danas dobile dopis i da će slanje biti potpuno besplatno.

- Odgovorno tvrdimo da je danas na šalterima pošta Srbije , uz besplatne koverte, bila besplatna i poštarina - dodao je on.

Đakovački je pozvao sve građane koji budu imali informaciju da je negde došlo do naplate poštarine da jave kako bi preuzeli mere za eventualno utvrđivanje kršenja radne discipline. Šaljite račune i ne zaboravite: u jednoj koverti ne smete mešati fiskalne račune i slipove kreditnih kartica. Ukoliko to uradite, bićete diskvalifikovani. U jednoj koverti smete poslati samo deset fiskalnih računa ili deset slipova kreditnih kartica.

N. Petričević

#Nagradna igra

#Novac

#Plaćanje

#Račun

#Vlada Srbije

'